Marzà: “La diversitat lingüística a Europa és un enriquiment mutu”

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà ha defensat, durant l’inici del cicle de conferències de la trobada de la Xarxa Europea per a la Promoció de la Diversitat Lingüística (NPDL), que “la diversitat lingüística a Europa és un element d’enriquiment mutu”.

La trobada de la Xarxa Europea, organitzat per la Conselleria, se celebra per primera vegada a València del 23 al 25 de maig en el Centre del Carme i el Palau de Pineda de la ciutat.

El principal objectiu és conscienciar sobre la importància de la diversitat lingüística, “un valor comú que necessita el suport i la promoció de les màximes institucions europees”, segons es destaca en un comunicat de la Generalitat Valenciana.

La NDLP treballa amb la Comissió, el Parlament i el Consell d’Europa, i serveix d’enllaç entre les institucions i els departaments regionals especialitzats en la promoció lingüística, que estan també vinculats entre si per a intercanviar bones pràctiques i experiències reeixides.

Representants institucionals de diverses llengües europees minoritzades, entre les quals es troben el friulà, el basc, el gallec, el còrnic, el cors, l’alsacià, el gaèlic, l’escocés, el frisó, l’occità o el bretó formen part de la NDLP, mentre que la Generalitat es va unir al maig de 2016.

En la mateixa línia, en la trobada se celebrarà l’assemblea general d’aquesta institució europea, un cicle de conferències i xarrades, a més d’una fira d’entitats.

Vicent Marzà ha assenyalat la importància de celebrar l’assemblea a València, perquè “tots junts podem aconseguir un nou ordre lingüístic europeu fonamentat en una consciència lingüística diversa basada en el respecte a la diferència i al pluralisme”.

També ha subratllat que “la diversitat lingüística que caracteritza a la societat valenciana” i l’equipara a la resta de societats europees “ens permet ser capaces de resoldre la desigualtat entre els parlants de les dues llengües oficials”.

“Ha arribat el moment d’exhibir-la com el que és: un element d’enriquiment mutu i no un motiu de vergonya, com s’obstinaven a mostrar els governs anteriors”, ha afegit Marzà.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *