Achúcarro celebra 30 anys d’actuacions al Palau de la Música

El pianista ofereix un recital de Chopin, Brahms, Rakhamàniov i Granados

Joaquín Achúcarro és un dels pianistes espanyols més reconeguts a nivell internacional i un concertista molt estimat pel públic valencià. La seua trajectòria està molt vinculada al Palau de la Música, ja que va debutar a l’auditori valencià en 1987, el mateix any que va ser inaugurat i ha tocat en 20 ocasions tant en recital com de concertista amb diverses orquestres, entre elles la de València en 10 ocasions.

Tornarà este dimecres a la Sala Iturbi, per sumar-se al 30 aniversari del Palau i interpretar un programa bellíssim i d’enorme dificultat tècnica, on el públic podrà escoltar obres del més pur romanticisme com ara les «16 variacions sobre un tema de Schumann» de Johannes Brahms, la «Fantasia-Impromptu, op. 66», «Barcarola, op. 60», «Nocturn, op. 9, núm. 2″ i la Polonesa, Op. 53» de Frédéric Chopin, «Goyescas» d’Enrique Granados, 2 «Preludis» de Serguei Rakhmàninov i de l’expressionisme francés el «Gaspard de la nuit» de Maurice Ravel.

Ha tocat com a solista amb més de 200 orquestres, incloent-hi les orquestres de Berlín, Nova York, Los Ángeles, Londres, Chicago i les grans orquestres espanyoles. Ha treballat amb directors com ara Claudio Abbado, Riccardo Chailly, Sir Colin Davis, Zubin Mehta, Sir Yehudi Menuhin, Seiji Ozawa i Sir Simon Rattle. El 2000 va ser anomenat Artist for Peace per la UNESCO.

 

[wp_ad_camp_1]