EL DESCOBRIMENT DELS ÀNGELS MÚSICS OCULTS EN LA CATEDRAL DE VALÈNCIA.

Acadèmia Valenciana de la Llengua  

En un apunt que vaig publicar en aquesta pàgina fa unes setmanes, havia parlat del “retrobament” que es va produir l’any 2004 en la Catedral de València dels àngels músics renaixentistes, que durant més de 300 anys havien estat ocults per la volta barroca del seu Altar major.

Els detalls del seu descobriment i de tot el seu procés de restauració, es van arreplegar en un excel·lent documental anomenat “Un cel d’àngels” que en el seu dia va poder ser vist a través de Canal 9.

Jo desconeixia de la seua existència, fins a què fa un temps vaig trobar-lo en un blog del seu realitzador. El blog s’anomena “El Baul de Victor”.

El documental és fruit del seguiment que durant més de dos anys va fer el seu equip de realització d’aquest procés, que tingué com a protagonistes els frescos renaixentistes pintats fa més de 500 anys pels pintors italians Francisco Pagano i Paolo de Sant Leocadio, arribats a València de la mà de Roderic de Borja, el futur Papa valencià Alexander VI.

Ací podeu veure una imatge de quin era el seu estat previ a la seua restauració:

Aquestes pintures van representar la primera manifestació artística del Renaixement feta a la Península Ibèrica, d’ahi la extraordinària importància de la seua troballa i restauració.

A continuació podeu veure algunes imatges d’aquests àngels renaixentistes, una volta acabada la seua restauració:

El documental, de 54 minuts de durada, va ser seleccionat per competir en la secció oficial de llargmetratges en el I Festival Internacional de Cinema i Patrimoni de Múrcia en l’any 2009.

Vos aconselle molt el seu visionat. Ací teniu l’enllaç: https://elbauldevictor.com/los-angeles-musicos-de-la-catedral-de-valencia/

Gaudiu-lo!

Passejant per Valencia

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *