Els personatges de les novel·les de Blasco Ibáñez passegen pel monestir de Sant Miquel dels Reis

Els personatges de les novel·les costumistes de Vicente Blasco Ibáñez són els encarregats este mes de realitzar les visites guiades dels escolars al Monestir de Sant Miquel dels Reis, seu de la Biblioteca Valenciana.

Dins de les activitats d’animació a la lectura que realitza la Biblioteca Valenciana i coincidint amb el 150 aniversari del naixement de l’escriptor, s’han programat durant el mes de maig tallers de narrativa per a escolars centrats en el gènere de novel·la costumista que tant va cultivar l’escriptor valencià.

Els tallers inclouen una visita teatralitzada pel Monestir de Sant Miquel dels Reis a càrrec d’un hortolà, personatge protagonista de moltes de les novel·les que va escriure Blasco Ibáñez com ‘La barraca’, ‘Entre Naranjos’, ‘Arroz y Tartana’, ‘Cañas y Barro’…. i que va ambientar a l’Albufera valenciana.

Els 300 estudiants d’ensenyament secundari que passaran aquest mes d’abril pel taller de creació literària practicaran la tècnica de la narració d’un relat seguint les pautes dels animadors culturals de crear una trama amb conflictes entre els personatges en l’escenari de l’Albufera.

La visita conclou en l’exposició ‘Blasco Ibáñez, un valencià universal’, que romandrà oberta en la sala Capitular fins al 7 de maig amb el següent horari: de dimarts a divendres de 10.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 hores i els dissabtes, diumenges i festius està oberta d’11.00 a 14.00 hores.

En l’exposició es mostra el Blasco Ibáñez polifacètic compromés amb el seu temps, que no sols va ser un escriptor de novel·les, sinó que va destacar com a polític, editor, periodista i viatger.
[wp_ad_camp_1]

La mostra destaca la producció literària de Blasco Ibáñez i s’acompanya de documentals sobre la vida de l’autor i pel·lícules realitzades a partir de les seues novel·les. En total, 154 peces, majoritàriament documents d’enorme valor bibliogràfic i informatiu, que ens acosten un poc més a la persona d’un dels valencians més universal.