L’activitat es fa en col•laboració amb el Gabinet de Normalització Lingüística
[wp_ad_camp_2]
Dins de les activitats programades per a la promoció del valencià des de l’Ajuntament de València, la Regidoria de Cultura Festiva, en col•laboració amb el Gabinet de Normalització Lingüística municipal (GNL), ha iniciat una campanya dirigida als centres d’Infantil i Secundària de la ciutat de València. Amb el títol Versafalles, la campanya acosta el món de les Falles a l’alumnat de la ciutat conjugant alhora la poesia en valencià i les col•leccions del Museu.
“Amb este cicle de poesia no sols incrementem l’oferta cultural del Museu Faller amb activitats que vinculen la poesia i les col•leccions del Museu Faller, sinó que oferim als centres educatius de la nostra ciutat una oportunitat nova d’activitats gratuïtes fora dels centres educatius per a complementar el seu currículum escolar”, ha explicat el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament, Pere Fuset, que ha destacat la gran acollida que esta iniciativa ha tingut per part dels centres, atés que totes les dates oferides ja s’han omplit amb les sol•licituds dels col•legis.
El projecte es vertebra a través de la comunicació i la lectura en valencià, a través d’activitats realitzades per personal de la Regidoria i del GNL. Els recitals es realitzen al Museu Faller, amb la qual cosa l’alumnat assistent, a més de conéixer textos d’autores i autors en valencià (com ara Vicent Andrés Estellés, Jordi Gil, Marc Granell, Carles Cano, Lluís Torres, Josep Antoni Fluixà, Imma Màñez, Lluís Roda, Marisol González Felip, Vicent Nàcher Ferrero, Maria Josep Escrivà, Pau Sif, Maria Calvo Palomares i Alba Fluixà), també visitaran els conjunts de ninots indultats del Museu seleccionats segons la relació que tenen amb els textos que prèviament coneixeran al recital.
Fuset ha destacat que este cicle de poesia posiciona el Museu Faller “al servici de la didàctica i l’ensenyament en valencià, amplia les seues activitats complementàries amb una proposta innovadora i permet fomentar la sensibilització amb la cultura festiva i el patrimoni festiu de València”.
Demà dilluns hi ha programada la primera de nou sessions (amb la visita d’alumnat d’Infantil del Col•legi Europa i alumnat de 4t de Secundària de l’IES Cid Campeador), que estan exemptes del cost habitual i s’adrecen a xiquets i xiquetes de tres a cinc anys i alumnat del segon cicle de Secundària.
L’activitat adreçada a l’alumnat d’Infantil mirarà de millorar la competència lingüística dels xiquets i xiquetes en valencià i, concretament, en el camp del lèxic amb estímuls visuals, auditius i motors. Per a l’alumnat de Secundària es proposarà un recital amb una antologia de textos d’autores i autors valencians amb temes relacionats amb el context històric, valors o anècdotes d’alguns dels ninots del Museu Faller que seguidament visitaran.