L’EMT tindrà wifi gratis en els nous autobusos

El nou contracte inclou un nou servici de televisió, amb pantalles més grans

[wp_ad_camp_2]L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València oferirà un nou servici de televisió, amb continguts renovats i pantalles més grans, i connexió wifi a bord en virtut d’un nou contracte el valor estimat del qual és de quasi un milió d’euros per als pròxims quatre anys.

Segons han informat a EFE fonts de l’Empresa Municipal de Transports, este servici, la licitació del qual es publica hui en el Butlletí Oficial de l’Estat, ix a concurs 20 anys després que s’adjudicara per primera vegada i després que l’anterior administració li concedira diverses pròrrogues.

El concurs és tant per al maquinari com el programari dels nous equips i no té en compte la publicitat, que s’oferirà en un altre concurs.

«La idea és millorar el servici -actualment s’oferix sota la denominació Bussi-, amb pantalles més grans, millors continguts i servicis com el wifi a bord de l’autobús», segons les mateixes fonts.

El valor estimat del contracte és de quasi d’un milió d’euros (972.000) per als pròxims quatre anys, i el període per a rebre ofertes conclou el 29 de novembre.

El contracte vigent en l’actualitat es va firmar en 1997 per cinc anys, però l’any 2000 es va firmar la seua ampliació fins als 2010, data que no es va arribar a esgotar perquè ja al novembre de 2007 es va formalitzar un nou contracte per altres deu anys amb efectes a partir de l’1 de març de l’any següent (2008) i que acaba en 2018.

Així, el contracte firmat per l’anterior administració porta 20 anys sense licitar-se, «vulnerant els principis bàsics de la contractació pública», sempre segons les mateixes fonts.

L’actual gerència de l’EMT, sobre la base de les noves normes internes de contractació aprovades l’any passat, va avisar l’empresa adjudicatària amb els sis mesos d’avançament que marca la llei, de manera que ara, quan els temps ho han permés, ha presentat el servici a concurs públic amb la finalitat d'»aconseguir les millors prestacions i beneficis per als ciutadans, com es podria haver fet ja anys arrere», han agregat les mateixes fonts.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha valorat que, amb esta actuació, «la nova gerència d’EMT continua posant orde sobre el caos acumulat d’anys de deixadesa dels anteriors governs en la contractació pública».