UNA TORRE DE LA MURALLA MEDIEVAL DINS D’UN TÚNEL PER AL TRÀFIC.

 

[wp_ad_camp_2]Si conduïm el cotxe pel túnel que uneix els carrers de Guillem de Castro amb Blanqueries, en la marginal dreta del llit del Túria, en el moment que comencem a eixir del túnel per a continuar cap a les Torres de Serrans, si ens hi fixem be “amb ulls curiosos”, observarem adossada a la paret dreta, sobre l’asfalt, una curiosa pedra d’una bona mida de forma rectangular, lleugerament bombada.

Potser diverses vegades hem passat per aquest indret i ens ha passat desapercebuda, o potser no. En tot cas, cal dir que probablement es tracta dels fonaments d’una torre de la muralla medieval que aparegueren quan el túnel fou construït, i que el Servei d’Arqueologia municipal va estimar oportú preservar, encara que malauradament no figure cap senyalització enlloc que indique la seua procedència.

En aquesta vista aèria de Google Maps, he assenyalat la seua localització exacta, per a què pugau localitzar-la fàcilment:

Aquesta torre, situada just al costat de l’antic i desaparegut Portal Nou, era la primera de la muralla en direcció cap a les Torres de Serrans.
En un apunt que vaig publicar fa un parell de setmanes, vaig parlar de la troballa dels fonaments d’una altra torre de la muralla durant unes obres municipals de canalització de l’aigua potable. Aquesta troballa es va produir molt a prop d’on es troba la torre de la que estic parlant ara.

En la fotografia de capçalera d’aquesta entrada, hi podeu veure els fonaments de la torre, que són també visibles des de la barana de dalt, situada en els jardinets de la vora del riu. Hi adjunte a continuació una altra fotografia presa de més a prop:

Adjunte també a l’apunt una representació del mapa històric de la ciutat de 1704 fet pel Pare Tosca, on hi he assenyalat amb una fletxa quina era aquesta “torre del túnel”, què es trobava situada just al costat del desaparegut Portal Nou:

Passejant per Valencia

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *